Recept taggade med Schalottenlök

Fransk potatissallad

En riktig klassiker, där potatisen ligger och drar i vitt vin innan du blandar ihop salladen. Salladen passar perfekt till allt grillat och till sommarens bufféer med kallskuret. Du får recept för såväl 4 personer som för 10. Receptet kan dubbleras.

Champinjonstuvning

Det här är en klassisk stuvning med champinjoner. Den kan användas i krustader, omeletter, på varma mackor eller som fyllning i crêpes. Svampbuljong finns på buljongtärning. Smula ner ½ tärning i 1 dl kokande vatten.

Jordärtskockssoppa med svampfräs

Jordärtskockor finns året runt i butik. På våren har de en mycket mild smak, men på hösten får de den distinkta smak vi förknippar med jordärtskocka. Soppan blir väldigt god med båda sorters skockor, nästan som två olika rätter.

Miriams surkål

Det var år 2004 på en fest hemma hos goda vänner som jag träffade Miriam. Det var knytkalas, och Miriam, som kom från Tyskland, hade med sig sin hemgjorda surkål till buffébordet. Den var så god, och Miriam hade inte något emot att dela med sig av receptet.

Smörbrynta champinjoner med lök, vitlök och persilja

Champinjoner, smör, lök, vitlök och persilja är alla enkla råvaror var och en för sig. Ihop skapar de magi. Allra godast blir den här rätten förstås med ett riktigt gott gårdssmör. Servera som tillbehör eller bufférätt.