Den här majjon är helt vegansk. Ibland när jag lagar mat kan jag tänka: Det här är magi! Och se på medan olja och lite spad från ditt baljväxtkok plötsligt blir till en tjock, blank veggomajjo är verkligen magiskt.
Jag tar tillvara spadet när jag kokar sötlupin, och självklart kan du ta tillvara kokspad från andra baljväxter på samma sätt. Om du använder kikärtsspad från burk kan det vara svårt att säga exakt hur mycket olja du kommer att behöva. Prova dig fram!

Gör så här

  1. Häll aquafaban i en bunke. Tillsätt vinäger, senap, salt och peppar. Mixa ihop till en homogen blandning.
  2. Tillsätt rapsoljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under fortsatt mixning. Tillsätt bara så mycket olja att du får önskad konsistens.
  3. Klart! Nu kan du använda veggomajjo som ersättning för majonnäs.

 

Serveringstips

Så här gör du aquafaba

»Aquafaba