Recept taggade med Växtbaserat

Kryddig linssoppa till måltidens dag

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en kryddig linssoppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak.

Fava, grekisk linsröra

Linspuré, fava, kan serveras som en förrätt, men var traditionellt en hel rätt i det kretensiska köket. Den kan också serveras som tillbehör, röra eller dipp till bröd.

Röd kebabsås

‘Stark, mild eller vitlök?’ frågar alltid Kebab- mannen på den lilla restaurangen. Här kan du själv laga röd kebabsås med både stark och mild smak.

Gul fruktsallad för två

Snabbt och lätt gör du den här goda fruktsalladen för två. Djupfryst mango är väldigt praktiskt att ha hemma på lut. Ta så mycket som går åt. Det går naturligtvis även jättebra att använda färsk mango.

Stekt mangold med lök

I skördetid på sensommaren brukar vi som inte kan skörda mangold i trädgårdstäppan hitta den i grönsaksdisken. Tricket med att laga mangold är att låta stjälkarna få lite längre tillagning än bladen, eftersom de är hårdare.