Recept taggade med Växtbaserat

Rödbetskalops

Det här receptet har jag kvar sedan min tid i skolmåltiderna. Det blir en jättegod kalops med riktig smak av lagerblad och kryddpeppar. På bilderna nedan använde vi avlånga rödbetor, men naturligtvis går det lika bra med runda.

Kärleksmums på havredryck och aquafaba

Klassisk kärleksmums med moccaglasyr och kokos, fast bakad på aquafaba, havredryck och olja. Kakan behöver stå till sig i kyl över natten, så baka den dagen före servering. Passar lika fint till eftermiddagskaffet som till kaffe på maten efter en middag.

Portabelloburgare

Portabello är en svamp som det är enkelt att bli förtjust i. Den är vacker, har lång hållbarhet och får fin, djup umamismak när man tillagar den. Här har vi lagt den mellan hamburgerbröd tillsammans med gurka, dressing, sallad och lök.

Gul ärtsoppa, växtbaserad

Den här ärtsoppan är helt växtbaserad. Allra bäst blir den om du blötlägger ärterna innan de kokas. Jag brukar lägga dem i blöt över natten eftersom jag börjar ärtkoket på morgonen samma dag som ärtsupén på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien serveras.

Potatislåda med baljväxtfärs, växtbaserad

I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en potatislåda med baljväxtfärs. I originalreceptet ingår även animaliska livsmedel, men för dem som så önskar gör vi även en helt växtbaserad variant.