Recept taggade med Växtbaserat

Potatislåda med baljväxtfärs, växtbaserad

I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en potatislåda med baljväxtfärs. I originalreceptet ingår även animaliska livsmedel, men för dem som så önskar gör vi även en helt växtbaserad variant.

Åkerlåda på baljväxtfärs och rotfruktsstomp

Den här gratängen har jag tillagat på en mängd olika vis genom åren. I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, har vi ibland gäster som önskar helt vegansk mat.

Färssås på baljväxtfärs

Den här såsen är helt vegansk, så du kan välja bort parmesan till servering för en helt vegansk måltid.

Kryddig linssoppa till måltidens dag 2020

Måltidens dag instiftades av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Enligt tradition serverar vi en soppa den dagen. Koriander, gurkmeja, spiskummin och ingefära sätter smak på den här linssoppan, som vi serverade 2020.

Fava, grekisk linsröra

Linspuré, fava, kan serveras som en förrätt, men var traditionellt en hel rätt i det kretensiska köket. Den kan också serveras som tillbehör, röra eller dipp till bröd.