Recept taggade med Dijonsenap

Vitkålssallad för tre dagar

Ibland lurar jag mig själv lite och gör en stor sats vitkålssallad som räcker till tre dagar. Då blir det enkelt och snabbt att bara ta fram färdig sallad och bara lägga till smaksättning dag 2 och tre. Dag 1 serverar du den som den är.

Veggomajjo

Den här majjon är helt vegansk. Ibland när jag lagar mat kan jag tänka: Det här är magi! Och se på medan olja och lite spad från ditt baljväxtkok plötsligt blir till en tjock, blank veggomajjo är verkligen magiskt.

Sandefjordssås

Det här måste väl ändå vara den ultimata fisksåsen? Den passar till all sorts pocherad eller smörstekt fisk och lyfter smaken på tillbehören. Den är mild i smaken och väldigt mättande.

Tapas: Spansk aioli

Den spanska aiolin skiljer sig från den franska genom att man använder pressad citron som syra istället för vitvinsvinäger. Aioli på spanskt vis är ett läckert tillbehör som passar fint till de flesta tapas, särskilt de som är gjorda på ingredienser från havet.

Hummer Thermidor

Lyxvarianten av gratinerad hummer. Till den här rätten kan du med fördel använda djupfryst hummer, eftersom den ska gratineras i ugn. Äkta hummer Thermidor innehåller alltid konjak, senap och äggula.