Recept taggade med Dijonsenap

Veggomajjo

Den här majjon är helt vegansk. Ibland när jag lagar mat kan jag tänka: Det här är magi! Och se på medan olja och lite spad från ditt baljväxtkok plötsligt blir till en tjock, blank veggomajjo är verkligen magiskt.

Sandefjordssås

Det här måste väl ändå vara den ultimata fisksåsen? Den passar till all sorts pocherad eller smörstekt fisk och lyfter smaken på tillbehören. Den är mild i smaken och väldigt mättande.

Tapas: Spansk aioli

Den spanska aiolin skiljer sig från den franska genom att man använder pressad citron som syra istället för vitvinsvinäger. Aioli på spanskt vis är ett läckert tillbehör som passar fint till de flesta tapas, särskilt de som är gjorda på ingredienser från havet.

Hummer Thermidor

Lyxvarianten av gratinerad hummer. Till den här rätten kan du med fördel använda djupfryst hummer, eftersom den ska gratineras i ugn. Äkta hummer Thermidor innehåller alltid konjak, senap och äggula.

Kycklingfilé med senaps- och dragonsås

Den här rätten blir bäst om du bankar ut kycklingfiléerna så att de får en jämn tjocklek. Eller använd färdigutbankad minutfilé. Dragonblad i vitvinvinäger höjer smaken på såsen ett snäpp, men du kann krydda med torkad dragon och några droppar vinäger.