
Tempos smörgåstårta
Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden. Den innehåller inte någon kladdig sallad eller majonnäs, däremot enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka.

Filodegspaj med spenat och fetaost
Filodeg med fyllning, spanakotiropita, kan du beställa på de flesta grekiska restauranger, såväl i Grekland som utanför landet. Det kan komma i skepnad av såväl piroger, rullar eller som en paj som skärs upp i tårtbitar.

Tapas: Quesadillas verduras
Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras, och bönor.

Sliders med rökt lax
Läckra små mini-hamburgre, eller sliders, som är fyllda med rökt lax, rädisor, majonnäs och krispig kål.

Sliders, mini-hamburgare
Det är så roligt att göra maträtter i mini-format. Särskilt om det finns barn vid bordet brukar det vara uppskattat. Eller som man vill servera sliders, mini-hamburgare, med olika fyllningar så att man kan smaka på flera olika.