Recept i kategorin Bufférätter

Minipajer med västerbottensost och tångkaviar

De här minipajerna är riktiga favoriter på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. De serveras oftast som mingelmat.

Trekantiga snittar med leverpastej

Det godaste som finns är väl ändå en macka med leverpastej? Det brukar mina gäster på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, tycka. De här trekantiga snittarna är väldigt enkla till sin utformning.

Kallrökt laxfyllning, till många

Den här fyllningen kan användas till krustader och kanapéer. Är det kanapéer du ska göra behöver du dubblera receptet. På Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, använder jag ofta den här fyllningen i finska rågkrustader (de kallas ibland även finska rågchips).

Tempos smörgåstårta

Den här tårtan lärde jag mig att göra på mitt första jobb i delikatessdisken på Tempo i Finspång, där jag jobbade extra under gymnasietiden. Den innehåller inte någon kladdig sallad eller majonnäs, däremot enkla pålägg som leverpastej, ost och skinka.

Filodegspaj med spenat och fetaost

Filodeg med fyllning, spanakotiropita, kan du beställa på de flesta grekiska restauranger, såväl i Grekland som utanför landet. Det kan komma i skepnad av såväl piroger, rullar eller som en paj som skärs upp i tårtbitar.