Recept i kategorin Tilltugg och snacks

Pizza bianca med potatis, rödlök och soltorkad tomat

Potatis på pizza? tänker du kanske. Går det? Ja, och gott blir det! Det som brukar känneteckna pizza bianca är att man gräddar pizzabottnen med en ostkräm och när bottnen är gräddad läggs fyllningen på. Här läggs fyllningen på och gräddas den med.

Fyllda finska rågchips

De säljs under namnet rågchips, men kan även kallas rågkrustader. Vad man än säger, så är det här SÅ gott! Små, tunna skålar av rågdeg, lagom stora som en munsbit, krispiga och med fin rågsmak. Det är praktiskt att ha en påse hemma i skafferiet.

Varm kronärtskocksdipp

Den här dippen är väldigt trevlig eftersom den serveras varm. Den passar för att dippa allt från chips till grönsaksstavar. I originalreceptet använder kocken kronärtskockhjärtan på burk som man mixar, men jag är lat och tar färdig puré på kronärtskocka.

Ugnsrostade mandlar

Rostade mandlar är en typisk spansk inledning på middagen eller före tapasbordet. Servera mandlarna på spanskt vis tillsammans med ett glas sherry. De passar även som tilltugg till nästan alla andra drinkar och coctails.

Löjromsdipp

För att den här rätten ska bli riktigt lyxig gäller en enda sak: Kvalitet. Här duger det inte med dussinchips eller stenbitsrom. Det är de bästa chips du kan hitta som gäller, och jag tycker att det är Sal d’Ibiza-chipsen som du hittar i exklusiva matvarubutiker.