Recept i kategorin Tilltugg och snacks

Chipsfat med tångkaviar

Det här smakar salt och gott och är ett perfekt tilltugg till drink eller som förrätt. Dessutom är det enkelt att göra. Du behöver bara hacka löken, sedan är det bara att lägga upp färdiga ingredienser. Servera chipsen på ett stort fat för mindre sällskap.

Pizza bianca med potatis, rödlök och soltorkad tomat

Potatis på pizza? tänker du kanske. Går det? Ja, och gott blir det! Det som brukar känneteckna pizza bianca är att man gräddar pizzabottnen med en ostkräm och när bottnen är gräddad läggs fyllningen på. Här läggs fyllningen på och gräddas den med.

Fyllda finska rågchips

De säljs under namnet rågchips, men kan även kallas rågkrustader. Vad man än säger, så är det här SÅ gott! Små, tunna skålar av rågdeg, lagom stora som en munsbit, krispiga och med fin rågsmak. Det är praktiskt att ha en påse hemma i skafferiet.

Varm kronärtskocksdipp

Den här dippen är väldigt trevlig eftersom den serveras varm. Den passar för att dippa allt från chips till grönsaksstavar. I originalreceptet använder kocken kronärtskockhjärtan på burk som man mixar, men jag är lat och tar färdig puré på kronärtskocka.

Ugnsrostade mandlar

Rostade mandlar är en typisk spansk inledning på middagen eller före tapasbordet. Servera mandlarna på spanskt vis tillsammans med ett glas sherry. De passar även som tilltugg till nästan alla andra drinkar och coctails.