Recept i kategorin Tilltugg och snacks

Kryddost med friterad krondill

Ett SÅ läckert tilltugg till skaldjur. Enkelt och snabblagat, dessutom. Du behöver bara två ingredienser, förutom oljan att fritera i.

Rökt kött med mustardaoliver, ‘guldrullen’

De här rullarna är gjorda på cecina de leon, och mustardaoliver. Köttet är ett lufttorkat och lättrökt nötkött från Spanien. Oliverna är inlagda i en senapslag som är både söt och krydig.

Friterad hasselbackspotatis, syrad grädde och löjrom

Originalreceptet till de här läckra små potatisarna kommer från Stefan Ekegren på Görvälns Slott (numera på restaurang Hantverket). De äts med händerna som snacks. Tricket med att få till potatisarna är att göra skårorna längre ner än vanligt.

Dipp på kronärtskocka

Den här goda dippen gör min vän Kristina. Den är toppen att dippa småbitar av tunt knäckebröd i, till exempel tångknäcke eller fröknäcke.

Ärtdipp med grönsaker

Det är jättegott att inleda en måltid med grönsaker att dippa. Då behövs ingen förrätt, till exempel.