Visa undermeny
En äkta New York cheesecake bakas i ugn och har två olika lager fyllning. Det är ganska många moment och en hel del pyssel, så ta god tid på dig när du ska baka.
Oftast äter vi rökta räkor kalla, precis som de är. Men min uppfinningsrika vän Cathrine testade att vika en liten folieform av grillfolie och värma upp de rökta räkorna på grillen i väntan på den perfekta grillglöden.
En klassiker från Piemonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto. Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris.
Den här desserten är en sorts lyxig variant av marängsuisse eller Eaton mess. Just den här kombon hittade faktiskt min kära vän Cathrine Schück på en gång för länge sedan. Långt innan hon blev så hälsosam som hon blev med tiden, alltså.
Det är viktigt att vara snabb i vändningarna när man lagar denna rätt så förbered dig väl och ställ fram alla ingredienser innan du börjar. Gör de tillbehör du har tänkt servera till i god tid, så du kan servera havskräftorna så fort de är klara.