Recept taggade med Instagram

Pytt på älgstek, silverlök och råstekt potatis

När det färska älgköttet kommer till våra butiker brukar det sammanfalla med att silverlöken är som bäst och vinterpotatisen gör sitt intåg efter sommaren.

Gino, ugnsgratinerad frukt med vit choklad

I en äkta gino ska det vara just kombinationen kiwi, banan och jordgubbar. På restaurang P.A & Co prövade man sig fram, och den här kombon blev den bästa. Använd ingen dyr vit choklad i den här desserten. Det ska vara vit block, som stelnar och blir frasig i ugnen.

Kreolskans söndagsgryta

Det var vår vän Susanne som bjöd oss på den här numera klassiska söndagsgrytan första gången.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.

Potatislåda med baljväxtfärs, till många

Potatislåda är gott, mättande och värmande. I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en variant med baljväxtfärs. Det är en utmärkt blandning gjord på baljväxter på svensk proteingröda. Åkerböna, sötlupin och gråärt, närmare bestämt.