Recept taggade med Karin Chädström

Västkustsallad

Den här salladen kostar en slant och kräver lite pyssel, men det är heller ingen rätt man knåpar ihop varje vecka. Inte ens varje år. Men ska du någon gång laga den, gör det då under skaldjurssäsongen med färska, nykokta musslor, färska räkor och färsk krabba.

Toast Skagen, klassisk

Äkta toast Skagen är ren lyx. Den ska göras på räkor av högsta kvalitet och toppas med löjrom. Det här receptet kommer från Kallskänkans Kokobok (Page One Publishing).

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Rhode Island-dressing a la Chädström

Rhode Island-sås finns i flera varianter. Den här varianten på Rhode Island-dressing var den som kallskänkan Karin Chädström serverade till skaldjur och skaldjurscoctails, bland annat på restaurang Riche i Stockholm.