Recept taggade med KSLAs kokbok

Hamburgare på vildsvinsfärsbiffar

Första gången jag serverade de här hamburgarna på vildsvinsfärs var till Viltmatdagen 2022, som anordnades av Viltmatakademin på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Vildsvinsfärs har ganska kraftig smak och kräver en tuff kryddning med BBQ-sås och kaffe.

Smörkräm till tårtor och kakor

Smörkräm är både god och dekorativ. Den används till exempel i tårta, rulltårta eller som topping på bakelser. Receptet räcker till två lager i en tårta eller ca 45 sockerkaksrutor (1 GN/1-bleck).

Brax och laxfärspaté, till många

Braxenfärs är en ny, trevlig råvara som finns för storkök. En kartong är på 5 kg färs, förpackad i två 2 ½-kilor förpackningar. En förpackning räcker lagom till 20 personer. I det här receptet lägger vi till 800 g laxfärs, så det räcker lagom till 25.

Kall tångkaviarsås till fisk

Kall sås med tångkaviar passar bra till nästan alla fiskrätter, särskilt inkokt fisk och fiskpaté. Den passar även bra till i stort sett all sorts rökt fisk. Recept för 5 eller 25 personer.

Kycklingsallad med bacon och ädelost, till många

Det här är en av våra matiga lunchsallader vi serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Den innehåller kyckling, bacon och ädelost och blir krispig av majskorn och blekselleri.