Recept taggade med Kslas kokbok

Morotssoppa till Måltidens Dag 2021

År 2021 firar vi åter igen Måltidens Dag på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Jag är verkligen stolt över att få hedersuppdraget att laga och servera soppan till den här viktiga dagen.

Bärkaka från Klev i GN-bleck

På Kungl. Skogs- och lantbruksakademien bakar vi den här kakan i GN 1/1-bleck. Man kan skära ut 46 normalstora helt fyrkantiga kakor och 4 hörnkakor, lite beroende på hur hörnen ser ut på blecken.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.

Potatislåda med baljväxtfärs, växtbaserad

I köket på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, gör vi en potatislåda med baljväxtfärs. I originalreceptet ingår även animaliska livsmedel, men för dem som så önskar gör vi även en helt växtbaserad variant.

Husets sallad med Caesardressing och kyckling

När romansallaten är som finast bjuder vi gärna våra gäster på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, på vår matiga lunchsallad med Caesardressing på vårt vis. Vi har bytt ut parmesan i ursprungsreceptet och ersatt med Västerbottensost.