Recept taggade med Tore Wretman

Toast Skagen, klassisk

Äkta toast Skagen är ren lyx. Den ska göras på räkor av högsta kvalitet och toppas med löjrom. Det här receptet kommer från Kallskänkans Kokobok (Page One Publishing).

Tore Wretmans Nobisbröd

Den lilla mängden jäst och den långa jästiden ger nobisbrödet en hård och knaprig skorpa och ett poröst inre. Brödet serverades till Tore Wretmans gäster på Operakällaren i mitten av 1960-talet.

Tore Wretmans svenska äppelkaka

Pannäppelkaka, Stallmästarkaka, brödsmulekaka…kärt barn har många namn. Tore Wretman kallar sin äppelkaka kort och gott Svensk Äppelkaka. Den görs på rivebröd, gärna av surdegsbröd och syrliga, fasta äpplen eller ett ’styvt’ äppelmos, som han själv sa.

Lax najad med dillsmörsås

Den här rätten skapade Tore Wretman under sin tid på Stallmästaregården. Det här receptet är en förenklad version av ursprungsreceptet, och utgår från kallrökt lax i skivor, något som finns nästan alltid i nästan alla butiker.

Lax najad till många

Den här rätten skapade Tore Wretman under sin tid på Stallmästaregården. Det ursprungliga receptet omfattar även kallrökning, men min variant utgår från färdigköpt kallrökt lax i bit, och är anpassad till KSLAs kök för en snabb och smidig tillagningsprocess.