Recept taggade med Bowl

Bowl: Laxpoké, snabbvarianten

Det här ser kanske krångligt ut, men det går faktiskt snabbt att få fram den här rätten, jämfört med om du ska göra poké efter konstens alla regler. Allt som allt tar den här varianten på poké bowl ca 40 minuter.

Bowl: Pankopanerad kolja och het majonnäs

Just kolja tycker jag är en utmärkt fisk för fritering. Kanske är det därför man i Storbritannien gillar den så mycket till fish’n chips? Pankopaneringen ger ett extra frasigt hölje till de här strimlorna av fisk, som får toppa en bowl med ris och grönsaker.

Bowl: Bibimbap

Det här är min förenklade variant på klassisk koreansk bibimbap. Om du ska laga den här rätten efter konstens alla regler behöver du både tid och tålamod, men min går relativt snabbt.

Sötpotatisnudlar i fläskbuljong

En värmande och supergod buljong med mycket godsaker i. Det här är inte ett äkta koreanskt recept även om det är inspirerat av koreanska smaker. Själva rätten med grönsaker, nudlar och kött är inspirerad av såväl vietnamesisk phô som japansk ramen.

Poké bowl med lax på Helenas vis

Poké bowl var plötsligt det man skulle äta. Det började 2016 och har bara ökat under 2017. Du behöver fixa en vitlöks- och chilimarinad i god tid och också marinera laxen en och en halv timme före servering. Och vad är det, nudå? Poké bowl är snabbmat från Hawaii.