Recept taggade med Matbröd

Bake off bröd med vitt fullkornsmjöl

Originalreceptet till det bake off-bröd jag bakar på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, kommer från Helen Westblom Jonsson, som var min lärare när jag gick kockutbildningen på Gastronomiskolan, och som nu för tiden jobbar extra med mig i köket ibland.

Baguette med vitt fullkornsmjöl

Jag ville så gärna börja använda fullkorn i allt bak i köket på Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA, så när jag hittade vetemjöl special med fullkorn blev jag så glad.

Baguette med vete och råg, 3 st

Den här baguetten serverar jag på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Den passar väldigt bra att servera till soppa, sallad eller på buffé. Den kan skäras upp på klassiskt portionsvis, eller i sneda skivor.

Bake off-bröd, rågbullar

Härliga frukostbröd som serveras helt nybakade. Gör i ordning bake off-bröden och förvara i frysen tills du behöver grädda dem. Jag gör 20 små bullar av degen, men du kan göra större bröd om du vill.  Anpassa i så fall gräddningstiden och lägg till några minuter.

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.