Recept taggade med Smörrebröd

Smörrebröd: Kycklingsallad med bacon och sparris

Hønse-salat kallas det här smörrebrödet på danska. Till det här smörrebrödet kan du använda färsk eller djupfryst sparris, som du kokar helt hastigt, ifall du inte vill använda sparris från burk. Ta då med lite av kokspadet i kycklingsalladen.

Smörrebröd: Rödspätta med remoulade

Det här smörrebrödet, Fiskefilet, är lika gott med en nystekt spätta som med en kall spättafilé som blev över. Allra godast blir det med hemgjord remouladsås.

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.

Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av skånsk eller dansk typ. Min pastej kommer från Franzéns Charkuterier i Örsundsbro.

Smörrebröd: Ost och krasse

Med dansk ost är det som min vän Cathrine säger: ‘Gott om man tycker om det.’ Och det gör jag. Av de danska hårdostarna samsö, havarti eller danbo tycker jag att danbo är den perfekta osten på ett smörrebröd.