Smörrebröd: Leverpastej och bacon

Det här är en härlig dansk kombination Smørrebrød med leverpostej, bacon og champinjon. För att du ska få den äkta, danska smaken ska du försöka hitta en grovmalen bakad pastej av dansk typ. Baconet och champinjonerna ska stekas knapriga. I Danmark serveras ofta det här smörrebrödet ljummet.
Gör du många smörrebröd kan du använda receptet på ugnsstekt bacon (se länk).

Gör så här

  1. 1 Gör du bara ett smörrebröd går det snabbt och enkelt att lägga baconskivorna på hushållspapper och köra dem i micron. Låt fettet rinna av från skivorna. Låt baconet svalna och bryt dem på mitten.
  2. Skär champinjonerna i skivor och lägg dem i kall stekpanna. Stek på medelvärme tills vätskan kokat bort. Lägg i smör eller baconfett och stek svampen knaprig.
  3. Bre brödet med smör och/eller baconfett. Lägg på sallatsbladet. Bre på ett tjockt lager leverpastej. Toppa med baconskivor och stekta champinjoner.

huvudsallat

Serveringstips

Så här steker du bacon i ugnen
»Ugnsstekt bacon