Recept taggade med Utflyktsmackor

New England lobster roll, världens godaste macka

Klassisk macka från New England. Här ska det inte vara någon krämig, kladdig sallad. Hummerköttet ska bara bindas ihop av grönsaksmajonnäsen. Helst ska receptet inte krånglas till för mycket, eftersom hummerns fina smak är det som ska komma fram.

Tunnbrödsrulle med skinka

Kokt skinka och kronärtskockcrème är smaker som verkligen passar fint ihop. Lägg dem som fyllning i tunnbröd, och du får fina utflyktsmackor, eller snacks. Bäst blir det om du använder sviktat tunnbröd, som är gjort för att hålla ihop bra när man gör rullar.

Macka med brie och salami

Till en macka med brie och salami krävs ett baguette-bröd med frasig skorpa. Jag blir tårögd när jag ser baguetten på bilden, som kommer från numera nerlagda bageriet Bakery&Spice.

Pan bagnat

Pan bagnat kommer från ordet pan banhat, som är nice-dialekt och ungefär betyder badat bröd. Förmodligen syftar det på att brödet dränks in i olivolja. I Nice kan man köpa den i bageriet, i strandkiosken eller på små restauranger som lunch eller mellanmål.

Ost- och skinkmackor till utflykten

Sallatsblad blir bara sladdriga om de läggs på utflyktsmackan och sedan packas in i plastfolie. Lägg sallatsbladen separat i en burk med lock, så håller de sig krispiga. Lägg på bladen på de färdiga mackorna på plats.