Recept taggade med Varm sås

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

Räksås

Så här lagar du klassisk räksås från grunden. Du kan använda såsen som den är till stekt eller kokt fisk. Den passar också om du vill gratinera fisk i ugn. I så fall ska du inte tillsätta hackade räkor, de blir bara sega.

Viltgräddsås

Nästan allt viltkött är väldigt magert, så det passar fint att servera en gräddsås till. Grädden hjälper till att lyfta köttets smak på ett fint sätt.

Konjakspepparsås

Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av helstekt rostas eller till grillad flankstek.

Kantarellsås

En av de absolut godaste såser som finns är kantarellsås. Den passar till i stort sett allt, från grillad kassler till fläskfilé, från viltkött till lamm.