
Räksås
Så här lagar du klassisk räksås från grunden. Du kan använda såsen som den är till stekt eller kokt fisk. Den passar också om du vill gratinera fisk i ugn. I så fall ska du inte tillsätta hackade räkor, de blir bara sega.

Viltgräddsås
Nästan allt viltkött är väldigt magert, så det passar fint att servera en gräddsås till. Grädden hjälper till att lyfta köttets smak på ett fint sätt.

Konjakspepparsås
Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av rostas eller till grillad flankstek.

Skaldjurssås
Så här lagar du klassisk skaldjurssås från grunden. Du kan använda skaldjurssås som den är till stekt eller kokt fisk.

Hollandaisesås
Den här klassiska såsen från det franska köket passar bra till äggrätter, grönsaker och elegantare fiskrätter. Den är också grunden till mousselinesås.