Recept taggade med Snabblagat

Röde pölser med rostad lök

’Korv med bröd’ säger vi lite slarvigt i Sverige. För vad vi vanligtvis äter är faktiskt korv i bröd. I Danmark, däremot, äter man sina röde pölser med bröd.

Pasta: Tagliatelle med sås på färska småtomater och spenat

Pasta con pomodorini e spinaci på italienska. Rätten serveras som primi piatti på den italienska middagen. Jag äter den gärna som lätt lunch eller liten kvällsrätt. Receptet fick jag muntligt av en av mina gäster på en matpromenad med Food Tours.

Smörstekt rödingfilé

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Det finns även färdigförpackade portionsbitar av rödingfilé i butik. Stek fisken på låg värme i krusat smör – smör som fått lite färg och nötig smak.

Pölsa, värma färdigköpt

Den stora frågan är: Värma pölsa i kastrull eller stekpanna? Jag tycker att en mindre mängd (1-2 portioner) fungerar fint att värma i kastrull i en bottenskyla vatten. Tre portioner och fler värmer jag under lock i en non stick-panna, också den med lite vatten i botten.

Baked beans on toast

Bilden till det här receptet föreställer  baked beans on toast Master Chef style. Idén är knyckt, men väldigt kul. Och jag har arrangerat och plåtat själv.