Recept taggade med Snabblagat

Dillpippi för två

Den här goda kycklingrätten lagar du på samma tid som det tar att koka ris eller potatis att servera till. Det går fint att dubblera receptet, som då räcker till 4.

Påskbakelse

Den här sortens bakelse är väldigt enkel och trevlig, eftersom grunden består av vanlig rulltårta, och sedan dekorerar du med grädde och frukt eller bär.

Vitkålssoppa med fläsklägg

Om du kokar fläsklägg, till exempel för att servera med rotmos, får du en fin fläskbuljong som du kan använda som stomme i en soppa. Tillsammans med brynt vitkål tar du tillvara rester av köttet och får en snabblagad soppa.

Stekt oxfilé i skivor

Oxfilén är den allra möraste biten på nötkreaturet. Bäst är filén från djur som inte använt muskeln så mycket att den blivit kraftig och hård i muskeltrådarna. Välj också en bit om är rejält marmorerad med fina trådar av fett.

Tångkaviar med tillbehör

Havsgrönt, som till exempel tångkaviar, är något jag gärna vill slå ett slag för. Vi behöver äta mer havsgrönt, helt enkelt. Dels för att det finns massor av goda alger som är ätbara och som vi kan ta tillvara och använda som mat.