Smörstekt rödingfilé

Färsk rödingfilé med skinnet kvar bör inte vara något problem att hitta i fiskdisken. Det finns även färdigförpackade portionsbitar av rödingfilé i butik.
Stek fisken på låg värme i krusat smör – smör som fått lite färg och nötig smak. Du kan antingen servera fisken med skinnet kvar eller ta bort det. Skinnet går att äta, men många föredrar att du drar bort skinnet före servering. Fråga dina gäster hur de vill ha det! Komplettera med passande tillbehör.

Gör så här

  1. Gör klar alla tillbehör du tänkt servera till fisken. Sedan steker du den i sista stund och serverar den direkt från pannan.
  2. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda. Strö över salt och mal över peppar. Strö över dill om du vill ha det.
  3. Hetta upp en stekpanna. Var noga med att känna efter så att pannan inte blir för varm. Kan du hålla handen ovanför och det känns rejält varm är det rätt temperatur.
  4. Lägg då ner smöret och låt det smälta, bubbla och sedan tystna – då är det dags att börja steka.
  5. Lägg filéerna med skinnsidan ner till en början. Sänk temperaturen till låg och låt fisken sakta fräsa tills skinnet blivit knaprigt och fisken börjar vitna i kanterna, 3- 5 minuter.
  6. Vänd då och stek klar andra sidan.
  7. Skeda över det krusade smöret från pannan före servering.