Recept taggade med Höstmiddag

Skogsvåffla

Den här superläckra skogsvåfflan åt jag till lunch på Ylvas Våffelstuga i Sälen. Det här är inte Ylvas recept, utan mitt eget. Ingredienserna är inte så knepiga, så det gick fint att lista ut vad som behövdes för att göra våfflan själv.

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Höstgryta på ‘Bärta’

Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp

Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.

Äppelkompott från Klev, till många

Den här fina desserten hittade jag i Instagramflödet från @hemmapaklev, Klevs Gästgiveri i Mårdaklev. Det är min vän Åsa och hennes man som driver gästgiveriet. Åsa är väldigt bra på att använda lokala råvaror och skapa enkla men ack, så goda, rätter.