Recept taggade med Höstmiddag

Birgittas jägmästargryta

Är du sugen på sjömansbiff men har inte riktigt tid att koka den? Gör en jägmästarbiff i stället! Ingredienserna är liknande dem i sjömansbiff, undantaget att köttet är innanlår av vildsvin i stället för av nöt.

Skogsvåffla med svamp

Den här superläckra skogsvåfflan åt jag till lunch på Ylvas Våffelstuga i Sälen. Det här är inte Ylvas recept, utan mitt eget. Ingredienserna är inte så knepiga, så det gick fint att lista ut vad som behövdes för att göra våfflan själv.

Grundrecept: Lammsadel stekt i ugn

Det är förvånansvärt enkelt att steka en lammsadel i ugn. Riktig festmat som är klar på sammanlagt en timme, varav ca 45 minuter i ugnen.

Skogsvåffla med krisp på hjort och älg

Min egen variant på skogsvåffla, som vi serverade på middagen på Viltmatsakademins viltdag 2022 på Kungl Skogs- och lantbruksakademien. Vi använde gula kantareller, men du kan även göra skogsvåfflan med trattkantareller eller blandad skogssvamp.

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.