Recept taggade med Höstmiddag

Jordärtskockssoppa med svampfräs

Jordärtskockor finns året runt i butik. På våren har de en mycket mild smak, men på hösten får de den distinkta smak vi förknippar med jordärtskocka. Soppan blir väldigt god med båda sorters skockor, nästan som två olika rätter.

Älgkalops

Älgkött är ett magert kött och grytbitar kommer ofta från innanlår och ytterlår, som är väldigt magra styckningsdetaljer. Därför passar de bra i gryta, där köttet tillagas varsamt i fuktig värme.

Smält Mont d’Or Vacherin med charkbricka

Gillar du fondue eller raclette? Då ska du smaka på smält Vacherin Mont d’Or! Fredagsmys de luxe! Det är en ost som bara får tillverkas mellan 15 augusti och 15 mars.

Penne alla Norcina

Riktig, äkta Penne alla Norcina innehåller Karl Johan-svamp, tryffelkräm och vitt vin. ”Och lite, lite grädd’ ”, sa min vän Giovanni, som hade restaurang Piccolo Metro på Södermalm i Stockholm. (Han svalde alltid e-et på slutet i ordet grädde.

Syltade kantareller

Små, fina gula kantareller är så goda att spara till höstens middagar. Syltade kantareller passar utmärkt ihop med höstens viltkött och mustiga grytor.