
Ribs som på restaurang-fast godare
Publicerad 2012-07-06
Var på Fridays och käkade ribs härom dagen. Det smakade som om köttet lättrimmats före kokning och stekning, så jag frågade hur de kunde få den där perfekta touchen av sälta, mörhet och frasig yta. Servitrisen sa att revbenen var förkokta, inte rimmade.
Läs mer
Sommarlunch på balkongen
Publicerad 2012-07-05
På sommaren vill jag gärna bjuda gäster på lunch på balkongen, men jag vill inte bjuda krångligt. Jag gillar mat som man kan förbereda och bara “lägga sista handen” vid rätten när gästerna kommer. Räksallad är toppen på det viset.
Läs mer
Köttfri måndag?
Publicerad 2012-06-28
Då var det dags för Almedalsveckan igen! Tyvärr missar jag den i år, men jag har ett intressant tips till er som tänker åka dit. Svenskt Kött bjuder in till paneldebatt om Köttfri Måndag.
Läs mer
Läs på om GI-metoden, journalister!
Publicerad 2012-06-27
Nu kom det ett sånt där onyanserat påhopp på GI-metoden igen! FÖRST säger man på TV-nyheterna, att GI-metoden är farlig, eftersom man kan få hjärt- och kärlsjukdomar av att äta lite kolhydrater och mycket protein.
Läs mer
Fortsätt att önska!
Publicerad 2012-06-24
På begäran: Här kommer äggröran! Tack alla som har hört av er med synpunkter på hemsidan och önskemål om vika recept ni vill ha. Här kommer äggröran till min kära niece Maria och till alla er andra som vill äta GI-frulle.
Läs mer