Blogg

Här bloggar jag mest om mat jag lagar, antingen hemma eller på mitt jobb som kokerska på KSLA (Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien).
Jag funderar också över alla olika val vi måste göra när vi handlar råvaror.

Gröt med bär till sommarfrukosten

Publicerad 2012-06-19

DN redovisar nya siffror från Statistiska Centralbyrån: Många barn slarvar med frukosten. En del hoppar över frukosten, till och med. De lite äldre barnen hoppar över frukosten i större utsträckning än yngre.

Läs mer

Bästa kryddan på entrecôte

Publicerad 2012-06-17

I helgen slog vi på stort och åt lyxmiddag, maken och jag. Vi smörstekte var sin skiva mör, härlig entrecôte. Jag tycker att riktigt bra kött blir allra bäst om köttsmaken får komma fram ordentligt.

Läs mer

Bantningspiller = bluff

Publicerad 2012-06-15

Många gånger hajar jag till över reklam för olika så kallade hälsoprodukter i såväl print, på nätet eller på TV. Värst är alla piller som påstås “hjälpa” kroppen med både det ena och det andra.

Läs mer

Svenskt kött på grillen

Publicerad 2012-06-11

Äntligen ÄNTLIGEN lite sol och värme! Då åker genast grillen fram och helst lägger jag svensk gris på grillgallret. En nyhet från Scan är grillmix med tre olika styckningsdetaljer i samma paket. Finns på ICA under grillsäsongen.

Läs mer

Var hittar ni konserverad grönpeppar?

Publicerad 2012-06-09

På resa brukar jag alltid söka i vanliga matbutiker efter kul kryddor och annat som är lätt att transportera hem. Konserverad grönpeppar är en av de saker jag tycker är svårt att hitta i Sverige.

Läs mer