
Höstgryta på ‘Bärta’
Den här grytan är lite höstaktig, men kan självklart ätas året runt. Den består av Bärta, rotfrukter och svamp, och kryddas med timjan och svart vinbärgelé. Servera gärna havreris eller gnocchi till. Eller rätt och slätt kokt potatis.

Rabarber med färskostkräm och kaksmul
Det här är en dessert som absolut ska lagas av den första, späda rabarbern för året. Egentligen skulle den (rent smakmässigt) ha kunnat vara en american cheesecake, men en sorts fuskvariant.

Grönsakswok
Att woka är en tillagningsmetod som passar perfekt när du ska tillaga grönsaker och kål.

Shawarma med kyckling
Nej, du behöver inte ha en vertikal grill hemma för att laga kycklingen till shawarma när du ska ha fredagsmys. Det fungerar fint att steka kycklingen i ugnen.

Pasta: Spaghetti alle vongole
Först av allt: Musslorna ska ligga i vatten i två-tre timmar för att bli av med eventuell sand, så förbered i god tid! Det är Giovanni från restaurang Piccolo Metro som har lärt mig laga spaghetti alle vongole.