Recept taggade med Msc-certifierad

Smörrebröd: Rödspätta med remoulade

Det här smörrebrödet, Fiskefilet, är lika gott med en nystekt spätta som med en kall spättafilé som blev över. Allra godast blir det med hemgjord remouladsås.

Grillad hel laxsida

När man är många runt bordet är en hel grillad laxsida något av det mest goda och lättlagade du kan bjuda på. Gör klart alla tillbehör i förväg, samla vännerna runt grillen och grilla i sällskap av vännernas glada tillrop.

Torskfilé med krondill och tomat

Många känner till en rätt som heter kräftströmming, alltså rullade strömmingsfiléer som kokas i ugn med krondill och tomat. I den här fiskpannan inspireras vi av idén, men använder torsk istället för strömming.

Taramosalata, grekisk dipp med fiskrom

Grekisk röra med potatis och bröd som mixas till en krämig smet och blandas samman med färsk eller djupfryst fiskrom. Jättegod som tillbehör, att dippa bröd i eller att lägga på krispigt rostade crostini.

Sommarens fräscha krispiga räksallad

Här är det råvarornas beskaffenhet som avgör hur god salladen blir. Färska räkor är ett måste. Välj helst inte beska sallatssorter som rödbetsblad, rosésallat eller frissésallat. En blandning av isbergssallat och färsk babyspenat är det allra bästa.