
Lufttorkad skinka med melon
Den absolut godaste förrätten när det är varmt ute. Vill du servera den som huvudrätt, gör som min vän Giovanni på Piccolo Metro i Stockholm gjorde. Dela en melon, gröp ut bitar och fyll med bitarna och skinka.

Grundrecept: Steka isterband
Att steka isterband kräver en smula tid och en smula tålamod. Perfekt stekta isterband är rejält varma rakt igenom och har knaprigt skinn som knäpper till när man sticker kniven i dem. Om du tar god tid på dig blir de ordentligt varma och skinnet blir knaprigt och fint.

Kassler med stuvade bondbönor
Här får du receptet på Luxemburgs nationalrätt, Judd mat Gaardeboenen. Där utgår man från kallrökt fläskkarré, som sedan kokas med olika sorters grönsaker.

Röde pölser med rostad lök
’Korv med bröd’ säger vi lite slarvigt i Sverige. För vad vi vanligtvis äter är faktiskt korv i bröd. I Danmark, däremot, äter man sina röde pölser med bröd.

Korvgryta Stroganoff till många
När du gör korvgryta stroganoff till många börjar du med att koka den goda såsen. Sedan tillsätter du korv och svamp och sjuder ihop grytan. Allra sist varvar du gryta och saltgurka i serveringsgrytan.