Recept taggade med Kalvkött

Wallenbergare i konvektionsugn

Wallenbergare känns verkligen som en extra elegant husmansrätt. Jag brukar laga Wallenbergare en gång per år på Kungl Skogs-och Lantbruksakademien, KSLA.

Smörrebröd: Veterinärens nattmacka

Det sägs att det här kända smörrebrödet, Dyrlægens natmad, uppkallades efter en veterinär i den danska staden Kolding. Han ville gärna ha ett sånt här rikligt smörrebröd när han kom hem på natten efter sina sjukbesök.

Wienerschnitzel

En äkta Wiener Schnitzel gör av en tunn skiva kalvinnanlår som bakas ut till ca 6 mm tjocklek. Därefter dubbelpaneras köttskivorna och steks slutligen i smör (eller ister). Wienerschnitzel kan också friteras i neutral olja.

Vitello tonnato

En klassiker från Piemonte-området i nordvästra Italien, där den serveras som secondo piatto, det vill säga huvudrätt efter antipasto och primo piatto. Köttet serveras med en kryddig och smakrik sås på majonnäs, sardeller, tonfisk och kapris.

Piccata milanese

Piccata paneras i ägg, mjöl och ost. Du kan använda fläskschnitzel i stället för kalv, eller varför inte innanlår av lamm? Klassiska tillbehör är tomatsås och grönsaker. I Italien serveras ofta piccata som secundo piatto efter antipasto och primo piatto.