Recept taggade med Kalvkött

Sliders, mini-hamburgare

Det är så roligt att göra maträtter i mini-format. Särskilt om det finns barn vid bordet brukar det vara uppskattat. Eller som man vill servera sliders, mini-hamburgare, med olika fyllningar så att man kan smaka på flera olika.

Blanquette de veau, fransk kalvgryta

Om du, som jag, gått en kockutbildning slår jag vad om att du har fått laga blanquette de veau. Det är en riktig klassiker från det franska köket, och inget man slänger ihop i en handvändning.

Kalvkorv Oscar II

Vår nyårsförrätt 2015 var kalvkorv Oscar II med choronmajonnäs, efter inspiration från Henri Alen på restaurang Hodari ja Hummeri i Helsingfors. Fast vårt recept är naturligtvis inte original.

Små kalvkorvar

Små korvar av malet kalvkött, kryddade med curry och konjak. De här korvarna är jättegoda att äta stekta till äggröra eller potatissallad. Eller varför inte servera dem i mini-korvbröd? Då passar de som bufférätt eller som förrätt att äta på stående fot.

Lillan Hagbergs dillkött

Lillan Hagberg vikarierade som chef på restaurang Noon i Kista när jag jobbade där i början av 1980-talet. Det var hon som lärde mig att göra dillkött på citron istället för med ättika och socker.