Recept taggade med Kryddor och smaksättare

Rödvinsreduktion med timjan

Rödvinsreduktion kan serveras som den är som en skysås till nötkött. Den kan också utgöra basen i en rödvinssås. Du lagar reduktionen av mustigt rött vin, exempelvis från druvorna cabernet sauvignon eller merlot.

Kort buljong, klassisk till fisk

Kort buljong säger vi, även om det här inte är en buljong i egentlig mening. Det kommer från det franska kökets benämning på det här kokspadet, court buillon. I det franska köket finns både olika sorters kort buljong och olika användningsområden.

Konjakspepparsås

Den här supergoda såsen med svartpeppar och konjak gör maken till pannstekt nötkött, oxfilé eller biff. Den passar också bra att servera till skivor av helstekt rostas eller till grillad flankstek.

Resursklok julsenap

Det här praktiska tipset kommer från superkända kocken Fredrik Eriksson. När jag jobbade på matsajten MeraMat gjorde Fredrik vårt julbord år 2000 (vad tiden går!) och då gav han oss också en massa smarta tips.

Asiatisk grillsås

Den här grillsåsen kan serveras som varm sås till grillat eller användas som marinad eller glaze. Receptet räcker till ca 600 g kött eller kyckling.