Recept taggade med Nötkött

Stor höstgryta med nötkött, rotfrukter och korv

Det här är en mustig höstgryta med nötkött, rotfrukter och kryddig korv. Den är en populär middag som vi serverar i Oscars Källare, Kungl Skogs och Lantbruksakademien, KSLA. Välj de rotfrukter som är finast.

Chiligryta på högrev

Chiligryta brukar kokas i många timmar, men här kommer en gryta som inte behöver koka mer än en timme eller lite drygt en timme. Hemligheten är att skära köttet riktigt smått. Dock behöver du räkna med att förberedelserna tar ca 30 minuter också.

Smashed burgers på stekhäll

Smashed burgers har varit på allas läppar ett par somrar, och naturligtvis bjöd oss svärsonen på denna modernitet. Han har tillgång till både utegrill med stekhäll och ett riktigt smashjärn.

Chilekånkarne

Chili con carne, eller chilekånkarne som vi säger på svenska, är numer nästan att räkna som svensk husmanskost. Ni vet, man fräser på lite köttfärs och häller ner vita bönor i tomatsås från en burk.

Skånsk kalops i konvektionsugn

Skånsk kalops är namnet på den kalops som innehåller morötter. Härlig husmanskost med alldeles speciell smak av kryddpeppar och lagerblad. Det här receptet är anpassat till ugnen och grytorna i köket på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA.