Recept taggade med Nötkött

Stekt rostas i skivor

Det här är ett grundrecept på hur du steker rostas i skivor för perfekt resultat. Ibland säljs rostas skuren i lång bit som påminner om en filé.

Bookmaker toast

Den här toasten, där köttet serveras varmt och nystekt, består av stekt eller grillat kött som mör biff, oxfilé eller entrecôte. Köttet läggs på smörstekt bröd och serveras med dijonnaise, skivad tomat, äggula, riven pepparrot och sallad.

Carpaccio på bresaola och pecorino

Den här rätten är väldigt enkel och snabblagad. Men lägg inte ihop den förrän precis före servering. Den är ett exempel på hur fyndigt man kan använda klassiska recept och förnya dem.

Carpaccio på oxfilé

Det här är ett recept där köttet tillreds efter konstens alla regler, men istället för de klassiska såserna som serveras till äkta carpaccio (Carpaccio alla Cipriani) droppar vi bara över citronsaft och olivolja före servering. En förrätt eller supérätt.

Carpaccio på cecina de Leon och manchego

Äkta italiensk Carpaccio alla Cipriani består av näst intill rå oxfilé i tunna skivor och parmesan. Här fuskar vi och gör den på tunna skivor cecina de Leon, manchego och spansk olivolja.