Recept taggade med Nötkött

Biff Rydberg, klassisk

Klassisk Biff Rydberg ska lagas av den övre delen på oxfilén. Den har något mer grovtrådigt kött än mittbiten och den smalare delen, och passar därför utmärkt att tärna.

Grundrecept: Koka rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa brukar säljas nätad, så att man kan koka den, lägga den i press och sedan skära upp den i fina, tunna skivor. Det vanligaste i livsmedelsbutiken är förpackningar om ca 500 g.

Thaisallad med rostbiff

På thailändska heter den här salladen Yam Nua. I originalreceptet används oxfilé eller utskuren biff, som först marineras och sedan grillas. I originaldressingen ingår också 2 tsk socker, men dem har jag tagit bort.

Julköttbullar

De här julköttbullarna är traditionellt kryddade med kryddpeppar och ingefära. Du kan använda fläsk- och nötfärs som i vårt recept, eller byta ut nötfärsen mot exempelvis älgfärs. Köttbullar går utmärkt att frysa in.

Filet mignon black and gold

Originalreceptet till den här rätten, filét mignon black and white, består av oxfilé och kalvfilé. Köttet ska komma från den smalaste delen på filén, så kallad mignon. Oxfilén och kalvfilén serveras med var sin läcker sås.