Recept taggade med Nötkött

Boeuf Bourguignon till många

Boeuf Bourguignon, burgundisk köttgryta, är mat för en kylig dag. Det är lite pyssel att få till grytan, men den är jättegod att göra dagen före servering. Gott till är potatismos, gjort på vinterpotatis, så det här är värmande vintermat.

Njurtapp med rödlök i konvektionsugn

Njurtappen är inte den styckningsdetalj jag skulle rekommendera nybörjaren i köket att ge sig på. Men ifall du tillagar njurtapp enligt konstens alla regler får du ett kött som är mört som välhängd biff, smakrikt som högrev och saftigt som entrecôte.

Smörrebröd: Rostbiff med remouladsås och rostad lök

Tunna skivor rostbiff med tillbehör blir till en lunch eller ett kvällsmål med danska smörrebröd som förebild. Lite bröd och mycket pålägg.

Surf’n turf på hummer och oxfilé

För mig finns det bara en sorts surf’n turf, och det är den på oxfilé och hummer. Surf knyter an till havets vågor och hummerns habitat. Turf till grästuvorna som nötboskap lever av. Och konstigt nog går hummer och oxfilé ovanligt bra ihop rent smakmässigt.

Husets hemgjorda gulaschsoppa

En gulasch är ett mellanting mellan soppa och gryta, men en gulaschsoppa är en soppa och alltså något tunnare. I en gulasch ska köttet läggas direkt i soppan utan att brynas först.