Recept taggade med Nötkött

Pitaburgare

Gillar du hamburgare och kebab, så är det här ungefär som om man slår ihop det bästa av de två. När jag jobbade på Servera (innan det blev Martin och Servera) brukade jag och jobbarkompisen Karin gå till en närbelägen kiosk, där vi köpte jättegoda pitaburgare.

Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp

Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.

Koka rimmad saltrulle

Saltrulle fanns alltid i köttdisken när jag var liten. Man köpte den per hekto i tunna skivor som smörgåspålägg.

Nikkaluoktasoppa, till många

Mina barn och dagbarn gillade den här soppan och den var också en favorit när vi lagade den i skolmåltiderna. Nu är den en lunchsoppa som jag gärna serverar på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Det här är min variant på Nikkaluoktasoppa.

Rostas Provencal

Nog borde det väl gå att laga klassikern Oxfilé Provencal med rostas istället för filé? tänkte jag. Och det visade sig gå alldeles utmärkt.