
Mingel-lunch, hamburgare 50 personer
När många samlas på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien för till exempel ett seminarium, kan det bjudas på lunch i mingelform i den fina donatorsfoajén. Gästerna behöver alltså stå upp och äta med en hand. Då passar den här serveringen perfekt.

Rostas Provencal
Nog borde det väl gå att laga klassikern Oxfilé Provencal med rostas istället för filé? tänkte jag. Och det visade sig gå alldeles utmärkt.

Biff på vietnamesiskt vis
Så här tillagar du biff med vietnamesisk kryddning. Mängden kött är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.

Pitaburgare
Gillar du hamburgare och kebab, så är det här ungefär som om man slår ihop det bästa av de två. När jag jobbade på Servera (innan det blev Martin och Servera) brukade jag och jobbarkompisen Karin gå till en närbelägen kiosk, där vi köpte jättegoda pitaburgare.

Höstgryta med högrev, rökt sida och svamp
Den här härliga höstgrytan serverades på Restaurang Treklövern i LRF-huset på Sigilldagen 2011. En fantastiskt god gryta med höstens alla smaker. Nästan alla ingredienser går att hitta från Svenskt Sigill-certifierad produktion.