Recept taggade med Rotfrukter

Grundrecept: Koka vinterpotatis

Beräkna 2−3 normalstora potatisar per person. Du kan antingen koka potatisen med skal på eller skala den. Om potatisen har grova skal blir det oftast godast att skala före kokning.

Grundrecept: Rotmos

Rotmos är gammal, svensk husmanskost. Det är en av min mammas favoriträtter, och även ett av mormors paradnummer i köket. Välj en mjölig potatissort till moset.

Grundrecept: Ugnsrostade rotfrukter

En väldigt användbar tillbehörsrätt. Du kan servera ugnsrostade rotfrukter till i stort sett vad som helst. Använd de rotfrukter du hittar. Lök och örtkryddor är också jättegoda att tillsätta.

Koka primörpotatis

De allra första svenska färskpotatisarna odlas fram i sydsverige, förgrodda och under plast och väv, och kallas primörpotatis.

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Det är med rysk rödbetssoppa som med så många andra traditionella recept, det finns ett i varje familj. Någon vill ha kryddstark korv i soppan, andra river ner råa rödbetorna på rivjärn, ytterligare andra blandar ner mosad kokt potatis.