Recept taggade med Rotfrukter

Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar

Det här är en inläggning med lite asiatisk känsla, saltsyrlig och kryddig. Det är viktigt att rosta sechuanpepparen för att smakerna ska komma fram. Extra trevlig och en fröjd för ögat blir inläggningen om du använder morötter med olika färg.

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Indisk morotssallad med senapsfrön

Pröva att laga till våra stillsamma svenska morötter på indiskt sätt. Smör och socker lyfter fram morötternas egen sötma. De frästa senapsfröna ger ett litet bett, chilin ger hetta och yoghurten svalka. Koosmali heter den här salladen i original.

Ugnsrostade rödbetor med feta och timjan

De här ugnsrostade rödbetorna toppade med feta är en fantastisk tillbehörsrätt eller bufférätt. Använd helst färsk timjan och riktigt pepprig olivolja. Receptet kan dubbleras.

Gundrecept koka sötpotatisnudlar

Sötpotatisnudlar är något som jag upptäckt på senare tid. Mycket användbara och passar till många asiatiska rätter. Sötpotatisnudlar görs på stärkelse från sötpotatis.