Recept taggade med Rotfrukter

Gundrecept koka sötpotatisnudlar

Sötpotatisnudlar är något som jag upptäckt på senare tid. Mycket användbara och passar till många asiatiska rätter. Sötpotatisnudlar görs på stärkelse från sötpotatis.

Grundrecept: Koka vinterpotatis

Beräkna 2−3 normalstora potatisar per person. Du kan antingen koka potatisen med skal på eller skala den. Om potatisen har grova skal blir det oftast godast att skala före kokning. Tunt skal däremot bevarar potatisens smak och näringsämnen bättre.

Grundrecept: Rotmos

Rotmos är gammal, svensk husmanskost. Det är en av min mammas favoriträtter, och även ett av mormors paradnummer i köket. Välj en mjölig potatissort till moset.

Grundrecept: Ugnsrostade rotfrukter

En väldigt användbar tillbehörsrätt. Du kan servera ugnsrostade rotfrukter till i stort sett vad som helst. Använd de rotfrukter du hittar. Lök och örtkryddor är också jättegoda att tillsätta.

Koka primörpotatis

De allra första svenska färskpotatisarna odlas fram i sydsverige, förgrodda och under plast och väv, och kallas primörpotatis. Den här potatisen är inte fullt mogen och har därför ett mycket tunt skal och är extra känslig för hantering och förvaring.