Recept taggade med Rotfrukter

Regnbågsrotfrukter

I välsorterade livsmedelsbutiker säljs glädjande nog morötter i olika färger. Smaken är den samma som på den vanliga orange moroten, men det lyfter verkligen en portion med all denna färgprakt.

Jordärtskockssoppa med svampfräs

Jordärtskockor finns året runt i butik. På våren har de en mycket mild smak, men på hösten får de den distinkta smak vi förknippar med jordärtskocka. Soppan blir väldigt god med båda sorters skockor, nästan som två olika rätter.

Picklade morötter med stjärnanis och sechuanpeppar

Det här är en inläggning med lite asiatisk känsla, saltsyrlig och kryddig. Det är viktigt att rosta sechuanpepparen för att smakerna ska komma fram. Extra trevlig och en fröjd för ögat blir inläggningen om du använder morötter med olika färg.

Rödbetstartar med veggomajjo och rostad lök

Rödbetor har kraftig, lite jordig smak, och de tål tuffa kryddor som ingefära och fänkål. Allt det samsas i den här läckra tartaren, som är helt växtbaserad. Servera med färdigköpt salladsblandning eller blanda en egen sallad till.

Indisk morotssallad med senapsfrön

Pröva att laga till våra stillsamma svenska morötter på indiskt sätt. Smör och socker lyfter fram morötternas egen sötma. De frästa senapsfröna ger ett litet bett, chilin ger hetta och yoghurten svalka. Koosmali heter den här salladen i original.