Recept taggade med Rotfrukter

Grundrecept: Rotmos

Rotmos är gammal, svensk husmanskost. Det är en av min mammas favoriträtter, och även ett av mormors paradnummer i köket. Välj en mjölig potatissort till moset.

Grundrecept: Ugnsrostade rotfrukter

En väldigt användbar tillbehörsrätt. Du kan servera ugnsrostade rotfrukter till i stort sett vad som helst. Använd de rotfrukter du hittar. Lök och örtkryddor är också jättegoda att tillsätta.

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Det är med rysk rödbetssoppa som med så många andra traditionella recept, det finns ett i varje familj. Någon vill ha kryddstark korv i soppan, andra river ner råa rödbetorna på rivjärn, ytterligare andra blandar ner mosad kokt potatis.

Potatissallad: På kokt färskpotatis, gurka och dill

Den här krämiga potatissalladen är väldig fräsch, trots krämigheten. Det går fint att använda färsk slanggurka eller saltgurka. Är du lycklig nog att ha östgötska vita saltgurkor hemma, ja då får du den ultimata salladen! Massor av dill är också ett måste.

Tapas: Friterad potatis, patatas bravas

De här friterade potatisarna är den spanska motsvarigheten till pommes frites. Patatas bravas är ett måste på ett spanskt tapasbord. De kan antingen serveras nyfriterade med spansk aioli eller tillsammans med klassisk salsa brava.