Recept taggade med Rotfrukter

Potatissallad: På kokt färskpotatis, gurka och dill

Den här krämiga potatissalladen är väldig fräsch, trots krämigheten. Det går fint att använda färsk slanggurka eller saltgurka. Är du lycklig nog att ha östgötska vita saltgurkor hemma, ja då får du den ultimata salladen! Massor av dill är också ett måste.

Pressad potatis

Pressad potatis ska du helst göra av vinterpotatis, så sommartid får du hoppa över den. Hur som helst är pressad potatis något av det godaste du kan servera till stekt eller pocherad fiskfilé.

Tapas: Friterad potatis, patatas bravas

De här friterade potatisarna är den spanska motsvarigheten till pommes frites. Patatas bravas är ett måste på ett spanskt tapasbord. De kan antingen serveras nyfriterade med spansk aioli eller tillsammans med klassisk salsa brava.

Palsternacksgratäng med tomat

I början av 1980-talet arbetade jag på lunchrestaurang i Kista arbetsområde, som då höll på att byggas. Restaurangen, som hette Noon, serverade mellan 400 och 500 gäster varje lunch.

Ugnsrostade morötter och purjo

På hösten är rotfrukterna som bäst, så vi passade på att rosta morötter i ugn till vår köttfärslimpa, som blev söndagsmiddag på Tilias höstläger 2015.