Recept taggade med Vilt

Skogsvåffla med krisp på hjort och älg

Min egen variant på skogsvåffla, som vi serverade på middagen på Viltmatsakademins viltdag 2022 på Kungl Skogs- och lantbruksakademien. Vi använde gula kantareller, men du kan även göra skogsvåfflan med trattkantareller eller blandad skogssvamp.

Vildsvinsgryta med bacon och rotfrukter

En riktigt härlig och mustig gryta på vildsvin med  och massor av härliga rotfrukter, viltkrydda och lätt rökt smak från bacon. Du får recept för 5 och 25 personer.

Hamburgare på vildsvinsfärsbiffar

Första gången jag serverade de här hamburgarna på vildsvinsfärs var till Viltmatdagen 2022, som anordnades av Viltmatakademin på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Vildsvinsfärs har ganska kraftig smak och kräver en tuff kryddning med BBQ-sås och kaffe.

Zois mustiga älgfärssoppa

Den här älgfärssoppan är ett av min vän Zois paradnummer. Zoi bjuder på soppan när hon har höstmiddag och då får vi också ett glas fylligt rött vin till. Brödet hon serverar till är hembakat, förstås.

Vildsvinsfärsbiffar

De här biffarna serverar jag till mindre sällskap på Kungl Skogs- och Lantbruksakademien. Större sällskap fårsamma färs, fast i form av viltfärslimpa. Vildsvinsfärs är fet för att vara viltkött, men magrare än färs från tamgris.