Recept taggade med Vilt

Carpaccio på älg med Västerbottensost och syltade kantareller

Älgfilén tillreds efter konstens alla regler till den här skogsinspirerade varianten av carpaccio. I Italien serveras carpaccio ibland med champinjoner, här har vi valt syltade kantareller, som passar fint med älgköttet.

Älgfärslimpa med viltgräddsås

Älgfärs är magert, så för att få limpan saftig och få den att hålla ihop tillsätter jag fläskfärs. Den är mild i smaken, så smaken av älg kommer fram bra ändå. Till färslimpan smakar det gott med en gräddig sås och lingon eller gelé.

Älgkalops

Älgkött är ett magert kött och grytbitar kommer ofta från innanlår och ytterlår, som är väldigt magra styckningsdetaljer. Därför passar de bra i gryta, där köttet tillagas varsamt i fuktig värme.

Älgköttbullar

Älgfärsen är mycket mager och behöver hjälp av fläskfärsen för att bli luftig. Enbär passar bra till vilt.

Älgfilé, helstekt i ugn

Det är verkligen härligt när man fått tag i fint älgkött och kan tillreda denna delikatess. Mest exklusiv är filén, som är mör och nästan smälter i munnen. De tillbehör du väljer reglerar hur kolhydratrik måltiden blir.