Recept taggade med Vilt

Älgkalops

Älgkött är ett magert kött och grytbitar kommer ofta från innanlår och ytterlår, som är väldigt magra styckningsdetaljer. Därför passar de bra i gryta, där köttet tillagas varsamt i fuktig värme.

Älgköttbullar

Älgfärsen är mycket mager och behöver hjälp av fläskfärsen för att bli luftig. Enbär passar bra till vilt.

Älgfilé, helstekt i ugn

Det är verkligen härligt när man fått tag i fint älgkött och kan tillreda denna delikatess. Mest exklusiv är filén, som är mör och nästan smälter i munnen. De tillbehör du väljer reglerar hur kolhydratrik måltiden blir.

Tunnbrödssnitt med renstek

Rulla in rökt renstek och pepparrotsvisp i tunnbröd.

Älggryta med vattenlingon

På hösten finns det färsk älgkött att tillgå i nästan alla välsorterade livsmedelsbutiker. Passa på att njuta detta goda kött i en härlig gryta med enbär och timjan. Köttet ska marinera i ca 2 timmar, så ta med det i planeringen.