
Tapas: Friterad potatis, patatas bravas
De här friterade potatisarna är den spanska motsvarigheten till pommes frites. Patatas bravas är ett måste på ett spanskt tapasbord. De kan antingen serveras nyfriterade med spansk aioli eller tillsammans med klassisk salsa brava.

Tapas: Spansk aioli
Den spanska aiolin skiljer sig från den franska genom att man använder pressad citron som syra istället för vitvinsvinäger. Aioli på spanskt vis är ett läckert tillbehör som passar fint till de flesta tapas, särskilt de som är gjorda på ingredienser från havet.

Tapas: Friterade bläckfiskringar
Friterad tioarmad bläckfisk eller hela små bläckfiskar serveras ofta som tapas. På spanskt manér marinerar vi dem i vitlök och sherryvinäger före fritering. Planera i god tid, bläckfisken ska marinera i 2 timmar.

Friterade bläckfiskringar
Den här läckra rätten serveras överallt det finns tillgång till calamares, tioarmad bläckfisk. I Italien kallas den Calamares a la Romana, i Spanien Chocos fritos, Chocos rebozados med mera. I Grekland säger man Kalamarakia tiganita.

Tapas: Spenat- och potatistortilla
En av de mest kända spanska rätterna är tortilla, tunn omelett som steks på båda sidor. Den här består av potatis, spenat och chili och passar med sin milda smak ihop med nästan alla andra tapas som chark, tonfisk, räkor eller grönsaker.