Recept taggade med Spanska köket

Sangria

Vanligtvis görs sangria på ett ungt, torrt, icke ekfatslagrat vin. Cabernet sauvignon eller Tempranillo är bra druvsorter. Använda olika frukter som smaksättare, till exempel apelsin, citron, ananas, persika och vindruvor.

Tapas: Quesadillas verduras

Om quesadillas är tapas eller tex-mex? Därom kan man tvista. Ett som är säkert är att quesadillas har intagit som plats på tapasbordet och att det är väldigt gott. De här är fyllda med grönsaker, verduras,  och bönor.

Tapas: Baconsvepta dadlar

Datiles con bacon kallas de här på det spanska tapasbordet. Det är helt enkelt det som även kallas angels on horseback i engelskspråkiga länder. En god liten munsbit på buffé, som tilltugg till en drink eller som rätt på tapasbordet.

Ugnsrostade mandlar

Rostade mandlar är en typisk spansk inledning på middagen eller före tapasbordet. Servera mandlarna på spanskt vis tillsammans med ett glas sherry. De passar även som tilltugg till nästan alla andra drinkar och coctails.

Tapas: Spansk pinnmat, pinchitos

I Spanien är det populärt att servera smårätter till tapas eller som förrätt på pinnar. Spansk pinnmat kallas pinchitos och kan bestå av allt från små korvbitar, ostkuber eller musslor till inlagda grönsaker, till exempel oliver, gurka, paprika och syltlök.