Recept taggade med Svensk husmanskost

Pytt i panna på oxstek och råstekt potatis

Vilken fest! Det här är den klassiska pytt i pannan som är så god! Laga den när du har haft söndagsstek av nötkött, bryn löken i smör och råstek potatisen.

Gul ärtsoppa, växtbaserad

Den här ärtsoppan är helt växtbaserad. Allra bäst blir den om du blötlägger ärterna innan de kokas. Jag brukar lägga dem i blöt över natten eftersom jag börjar ärtkoket på morgonen samma dag som ärtsupén på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien serveras.

Laxpudding, till många

Det här är en riktig husmans-favorit på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. Att något så enkelt kan vara så gott säger gästerna också. Och vi i köket kan bara hålla med! Laxpudding är roligt att laga och lika roligt att se hur försvinnande god den blir.

Köttbullar på Tore Wretmans vis

Tore Wretmans köttbullar är välkända. Det var de här köttbullarna som Tore Wretman presenterade för en samling prominenta internationella gäster på en mottagning på Sveriges Ambassad i New York och sa “This is Swedish meatballs!”.

Inkokt lax, till många

Inkokt lax är något som uppskattas mycket när jag serverar det på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. En stor laxssida på ca 2 kg brukar räcka till 15 portioner om 125 g.