Recept taggade med Svensk husmanskost

Koka mandelpotatis

Mandelpotatis räknas som en riktig delikatess med sin djupa, jordiga smak. Den är oftast väldigt mjölig och ska kokas med skalet på för att inte koka sönder.

Grundrecept: Koka rimmad oxbringa

Rimmad oxbringa brukar säljas nätad, så att man kan koka den, lägga den i press och sedan skära upp den i fina, tunna skivor. Det vanligaste i livsmedelsbutiken är förpackningar om ca 500 g.

Inlagd sill

Till jul vill vi gärna ha vår kära inlagda sill på julbordet. Hemgjord inlagd sill är också en trevlig ätbar present. Till jul är kanske enda gången på året som vi köper saltsill från tunna, filéar och vattnar ur.

Biff a la Lindström

Det här receptet ger 14 pannbiffstora lindströmmare. Det räcker lagom till 4 personer, och så blir det två biffar över att servera kalla på en macka dagen därpå.

Grundrecept: Kokt rimmad fläsklägg

Rimmad fläsklägg tillhör något av det godaste vi får från den kära grisen. Köttet blir fantastiskt smakrikt genom att fläskläggen tillagas med fett och ben, som sedan plockas bort. Såväl köttet som den goda buljongen kan bli till en mängd olika goda rätter.