Recept taggade med Thailändska köket

Thaisallad med rostas

Den här salladen kallas Yam Nua på thai (det finns flera stavningar). Enligt originalreceptet ska den innehålla grillat nötkött, oxfilé eller biff, som skivas, marineras och serveras på en bädd av en krispig och grön sallad.

Wokad fläskfärs med thaibasilika

Pad krapow moo saap heter den här rätten på thai. Enligt originalreceptet ska rätten innehålla långbönor, men det går fint även med haricots verts eller vaxbönor. Det låter kanske mycket med 6 vitlöksklyftor och 2 chili, men det behövs.

Fishcakes på kokt fisk

De här fiskkakorna har hämtat inspiration från det thailändska köket. Jag brukar spara små rester av fisk i frysen, och när det räcker till en måltid på fishcakes blandar jag alla sorterna i smeten. Du kan använda exempelvis lax eller urbenad gädda.

Thaikryddad kyckling med ananas och jordnötter

Det här är inte något riktigt thairecept utan en försvenskad variant som är nog så god. Om du inte gillar frukt i mat är det bara att hoppa över ananasen, det blir gott ändå.

Thaisallad med rostbiff

På thai heter den här salladen Yam Nua. I originalreceptet används oxfilé eller utskuren biff, som först marineras och sedan grillas. I originaldressingen ingår också 2 tsk socker, men dem har jag tagit bort. Om du vill söta men utan socker, ersätt sockret med honung.