
Vietnamesisk kyckling med citrongräs
Det här är en välsmakande kycklingrätt som hämtat inspiration från det vietnamesiska köket. I Vietnam kallas den Thit Ga Xao Dam Gung Sa. Allra bäst blir den tillagad på benfri kyckling med skinnet kvar.

Banh mi, vietnamesisk fylld baguette
Det här är en typiskt lunchrätt i Vietnam. Baguette, majonnäs och paté från den forma kolonialmakten Frankrikes kök möter det vietnamesiska köket i form av färsk koriander, vietnamesiska pickles och kyckling, biff eller fläsk, tillagat på inhemskt vis.

Räkor på vietnamesiskt vis
Så här tillagar du räkor med vietnamesisk kryddning. Mängden räkor är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar.

Biff på vietnamesiskt vis
Så här tillagar du biff med vietnamesisk kryddning. Mängden kött är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.

Fläsk på vietnamesiskt vis
Så här tillagar du fläsk med vietnamesisk kryddning. Mängden kött är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi. Det går att göra det här receptet med rimmat sidfläsk också, men då blir det en annan smak.