Recept taggade med Vietnamesiska köket

Kyckling på vietnamesiskt vis

Så här tillagar du kyckling (bröstfilé eller lårfilé) med vietnamesisk kryddning. Mängden är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.

Tangy, vietnamesiska pickles

Tangy är en inläggning med morot och rättika, och den passar fint till en mängd vietnamesiska rätter. I banh mi, vietnamesisk-fransk fylld baguette, är tangy ett måste. Helst ska du göra salladen dagen innan den ska ätas, men tre timmar före servering funkar också.

Vietnamesiska vårrullar

Vi var i Visby när vi första gången, 2016, provade på vietnamesiska vårrullar. Tack vare en fin instruktion från härliga Mattias på Spring Bar lyckades vi rulla in grönsaker, kött, kyckling eller halloumi i rispapper och dippa i läckra såser.

Nouc cham, vietnamesisk dippsås

Det här är en klassisk vietnamesisk dippsås med frisk, syrlig och salt smak. Passar perfekt till vietnamesiska vårrullar.

Majonnäs med asiatisk kryddning

En kryddad majonnäs med bl a sesamolja, som passar fint till vietnamesiska vårrullar.