Så här tillagar du fläsk med vietnamesisk kryddning. Mängden kött är beräknad som fyllning i vietnamesiska vårrullar eller banh mi.
Det går att göra det här receptet med rimmat sidfläsk också, men då blir det en annan smak.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Skär köttet i tunna skivor och sedan i strimlor.
  2. Skala schalottenlöken och vitlöken. Finhacka dem och fräs dem i olja. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Bryn köttet i olja och lägg över i en ugnssäker form tillsammans med löken. Tillsätt fisksås, vatten och ingefära och mal över svartpeppar.
  4. Ställ in formen i ugnen och stek tills köttet är mört, ca 45 minuter. Rör om då och då.
  5. Karamell: Häll socker och vatten i en liten kastrull och koka ihop till sirapsliknande konsistens.
  6. Ta ut formen med köttet ur ugnen och pensla med karamell. Ställ sedan tillbaka formen och stek köttet ytterligare några minuter tills köttet är brunt, lite kletigt och smältande mört.

 

Serveringstips

Till de här rätterna kan du använda fläsket
»Vietnamesiska vårrullar
»Banh mi, vietnamesisk fylld baguette