Lite snack om hamburgare

McDonalds premiär 1973Jag brukar berätta för unga medborgare att jag var tio år gammal första gången jag åt hamburgare från McDonalds. Det var i USA hos min kompis Helena. Varken pizzerior eller hamburgerrestauranger fanns i Sverige då.

Fyra år senare, 1973, öppnade den första McDonalds-restaurangen på Kungsgatan i Stockholm. Gissa om jag var glad att den plötsligt fanns så “nära”!

Fast det var så fint väder den där dagen Helena och jag besökte McDonalds på Kungsgatan, att vi skippade restaurangen och tog med oss hamburgare, french fries och milkshake och hade picknick på Stureplan. Och fina var vi, i våra supersnygga jeans. Kolla in mina målade träskor!

Nu åker snart grillen fram för säsongen, så passa på att grilla hamburgare, det är bra mycket godare än McDonalds!

»Hamburgare, recept     »Hamburgare-lätt att variera