Prova att laga en äkta, klassisk amerikansk hamburgare. Den absolut bästa smaken får du av nymalen högrevsfärs. Mal själv eller köp färdig. En perfekt rätt för fredagsmys.
Eller varför inte utveckla hamburgaren till en ost- och baconburgare, salamiburgare eller en het skjutjärnsburgare?

Gör så här

  1. Mal högrevsköttet 2 gånger på grov skiva. Eller köp färdig högrevsfärs.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ den svalt till servering. Skala och finhacka löken. Stek hälften i smör. Strimla sallaten.
  3. Blanda samman färsen med worcestershiresås, salt och peppar. Forma till en limpa och skär i 4 stora eller 8 små biffar. Stek dem i smör eller pensla med olja och grilla biffarna i grillpanna till önskad stekgrad. Rosta bröden lätt i pannan.
  4. Lägg ihop hamburgaren så här: Lägg senap och ketchup på ena halvan av brödet. Kläm ihop lätt och dela igen. Lägg på sallad och dressing på den undre halvan. Lägg köttfärsbiffen på och toppa med gurka. Lägg på rå och stekt lök och till sist den övre halvan av brödet.

Tips
2 tsk kokt, kallt kaffe är gott att krydda färsen med

Serveringstips

-Bacon- och ostburgre
Komplettera med en tjock skiva cheddar, en tomatskiva och råa lökringar

-Salamiburgare
Komplettera med några skivor salami, en skiva mozzarella och en tomatskiva

-Skutjärnsburgare
Komplettera med tunnskivad jalapeño, två baconskivor och ett stekt ägg