Recept taggade med äggvita

Rustik baguette, 4 st

Hembakad rustik baguette är populärt att servera till lunchsoppa på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA. I köket har jag även särskilda baguette-plåtar där bröden jäser fint utan att förlora sin runda form, men det funkar fint att jäsa bröden på plåt.

Glömd maräng

“Glömd” kallas marängen därför att den ska stå i ugnen över natten. Den ska alltså lagas dagen innan man äter den. Perfekt när du ska ha gäster och vill förbereda. Man skulle kunna säga att det här är pavlova på svenskt vis.

Mini-pavlova

Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.

Toum, vitlökssås med olja och äggvita

Den här blanka, fluffiga såsen serveras till shawarma. Själv smakade jag den för första gången i Damaskus 2006.

Kokosfylld choklad

Jättegott julgodis som passar bra även som kaffebröd.