Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.
Beräkna att det tar minst 2 timmar för marängbottnarna att bli klara i ugnen, men de behöver bara passas den första timmen.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150°. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att smeten rinner ut.
  3. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa sedan ner majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Fyll spritspåsen med marängsmeten.
  4. Spritsa ut smeten på bakplåtspapperet till fyra rundlar, ca 12 cm i diameter. (Eller till 6 något mindre rundlar). Spritsa kanterna tjockare än mitten.
  5. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 100°. Grädda i ca 1 ½ timme.
  6. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat. Ta ut plåten och låt marängbottnarna svalna.
  7. Skala och tärna kiwin grovt. Dela passionsfrukterna och skrapa ut kärnorna. Skala clementinen och dela den i klyftor. Vispa grädden och blanda eventuellt samman med lemon curd.
  8. Servering: Bre (citron) grädden på marängbottnarna och dekorera med frukten. Strö eventuellt över hackade nötter. (Vi använde pistasch). Servera genast.