Små, fina pavlovatårtor i portionsformat. Jättegott och superpraktiskt att bjuda på, eftersom du gör klart allt i förväg och sedan bara lägger ihop precis före servering.
Beräkna att det tar minst 2 timmar för marängbottnarna att bli klara i ugnen, men de behöver bara passas den första timmen.
Gör så här
- Värm ugnen till 150°. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Bunken ska gå att vända upp och ner utan att smeten rinner ut.
- Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa sedan ner majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger. Fyll spritspåsen med marängsmeten.
- Spritsa ut smeten på bakplåtspapperet till fyra rundlar, ca 12 cm i diameter. (Eller till 6 något mindre rundlar). Spritsa kanterna tjockare än mitten.
- Ställ in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 100°. Grädda i ca 1 ½ timme.
- Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat. Ta ut plåten och låt marängbottnarna svalna.
- Skala och tärna kiwin grovt. Dela passionsfrukterna och skrapa ut kärnorna. Skala clementinen och dela den i klyftor. Vispa grädden och blanda eventuellt samman med lemon curd.
- Servering: Bre (citron) grädden på marängbottnarna och dekorera med frukten. Strö eventuellt över hackade nötter. (Vi använde pistasch). Servera genast.