Recept taggade med äpplen

Sigilläppelkaka från Treklövern

Den här äppelkakan med krämig fyllning serverades i restaurang Treklövern på Sigilldagen 2011. Då serverades vaniljglass från Alvestaglass till. Det fungerar fint att servera vispad grädde eller vaniljsås till, eller att bara njuta den som den är.

Fruktkorg med svensk frukt

På Kungl Skogs- och Lantbruksakademien, KSLA, serverar vi bara svensk frukt i våra fruktkorgar. Tack vare ny kylteknik kan vi bevara vår svenska frukt långt in på vinter och vår. Jag har dessutom tur som har fantastiska Wasahallen runt hörnet.

Äppelpaj med smultäcke till många

Smulpaj är enkelt att laga till många ifall pajen lagas i stor form. Den blir lika god serverad med vispad grädde eller vaniljsås. Pajen kan läggas upp i portionscocotte och sedan ljummas på strax före servering.

Tore Wretmans svenska äppelkaka

Pannäppelkaka, Stallmästarkaka, brödsmulekaka…kärt barn har många namn. Tore Wretman kallar sin äppelkaka kort och gott Svensk Äppelkaka. Den görs på rivebröd, gärna av surdegsbröd och syrliga, fasta äpplen eller ett ’styvt’ äppelmos, som han själv sa.

Plåtkaka med äpplen

Brukade din mormor också baka plåtkaka? Min mormor gjorde det varje sommar när äpplena började ramla ner och vi plockade fallfrukt.