Recept taggade med Banan

Flygande Jacobina

Min egen variant på retroklassikern Flygande Jacob. Snabblagat när du har bråttom att få middagen på bordet och råkar passera en välsorterad delikatessdisk på väg hem från jobbet. Eller ifall du är bra på att planera och ser till att ha alla ingredienser hemma redan.

Retro: Flygande Jakob

Första gången det här receptet publicerades i Allt om Mat var 1976. Många år framöver var det näst intill obligatoriskt att någon gång bjuda på Flygande Jakob vid festliga tillfällen.

Retro: Persikosvampar på grön äng

Det här var en bjudrätt på familjemiddag eller barnkalas under 1960- och 1970 talen. Tillställningar där det var barn med, alltså. Konserverad frukt var populärt och nymodigheter som chokladströssel och hushållsfärg (eller karamellfärg, som vi sa).

Annsos bananpannkakor

Snackisen på återträffen från Tilias återträff 2015 var: När ska Annso göra sina berömda bananpannkakor? Till frukost på söndagen blev det äntligen dags.

Bosses kanariska fruktsallad

På Gran Canaria har vi flera gånger bott på hotell med eget litet pentry. Det är kul, för då kan man besöka lokala butiker och marknader och verkligen smaka på vad ön har att erbjuda.